Rekordår for fiskerne tross korona: – Vi har hatt sju fantastiske gode år

Kystfiskerne fikk rekordhøy torskepris for sjuende år på rad, mens makrellfiskerne satte ny omsetningsrekord under pandemien.

TRAVELT: Losser Alan Fahl (til høyre) står mellom fiskepakkene og gjør seg klar til å hente en palle med fisk som heises ned fra kranen på fordekket, mens losser Kim Pedersen i gul jakke løper for å ta i mot en palle som heises ned fra akterdekket på tråleren.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Losser Alan Fahl løper med gul genser og blå hjelm fra fryselageret mot tråleren Atlantic Star for å ta imot en ny palle med frossen torsk som heises ned på kaia i Tromsø. Lossegjengen har jobbet hele dagen for å ta imot fisk fra en av Norges største trålere, som går mot nok et rekordår tross korona.

– Vi omsetter for cirka 190 millioner kroner i år, forteller båtens eier og reder Dag Arne Gjøsund i Ålesundrederiet Rosund.