Bekymrer seg ikke for mulige avsetningsproblemer

Fisker og fiskebåteier Morten Johansen fra Botnhamn sier at temaet avsetningsproblemer på fisken som hentes opp i vinter ikke har vært et tema blant fiskerne han har rundt seg.

IKKE-TEMA: Fiskebåtreder Morten Johansen sier at ingen av fiskerene i hans båt har snakket om at avsetning kan bli et problem i vinter.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Folkebladet har spurt Johansen om dette med koronapandemi og muligheter for avsetningsproblemer på sesongens fiskeekvoter har vært noe fiskerne har snakket om.


– Vi må satse på å stå han av denne gangen

Koronapandemien har ført til at hoteller, restauranter og spisesteder i Europa har stengt ned. Fortsetter dette utover kan det skape store problemer for fiskebedriftene i landsdelen.


– Må gjøre som vi alltid har gjort

– Nei, ærlig talt så har dette ikke vært et tema som jeg har hørt nevnt i det hele tatt. Vi i fiskebåten må jo bare gjøre som vi alltid har gjort — hente fisken på land og regne med at vi får den solgt. Skulle noe helt annet skje er det selvfølgelig et problem som må tas alvorlig. Men som sagt så er dette ikke noe fiskerne går rundt og bekymrer seg for — vi har jo hatt problemer i næringa før, og vi er sikker på at det meste løser seg. Så får vi jo bare håpe på at vaksineringa rundt i verden går hurtig, slik at vi etter hvert kan vende tilbake til en normal hverdag.