Koronakrisen har rammet flytrafikken hardt:

– Ikke like merkbar nedgang i nord

Passasjertrafikken på Bardufoss tok seg opp i sommer, men fikk en ny knekk på senhøsten. På nyåret blir det konkurranse om passasjerene.

NEDGANG: I likhet med flyplasser landet over opplevde Bardufoss lufthavn en kraftig nedgang i antall reisende da koronatiltakene ble strammet inn på senhøsten. I de siste par ukene før jul tok likevel trafikken seg opp igjen.  Foto: Amund Hansen

nyheter

Etter mars måned hadde Bardufoss lufthavn en nedgang på 80 prosent i antall reisende. Men fra uke 25, midt på sommeren, lå flyplassen på rundt 40-50 prosent nedgang. Det holdt seg gjennom september og oktober, med en nedgang på henholdsvis 47,3 og 43,5 prosent.

– Det var en oppgang på sommeren, men på senhøsten så vi en kraftig nedgang da det ble innført mer restriksjoner, forteller Per Jarle Ingstad som er midlertidig lufthavnsjef på Bardufoss.