I mer enn 12 år har Rolf-Arne sloss for å få kontakt med jentene sine

Et eller annet sted i Romania bor døtrene hans på 12 og 17 år. Han har ikke hatt kontakt med dem siden 2008, men vil aldri gi opp håpet om en dag å få kontakt med barna sine.

SAVN: Hver dag tenker Rolf-Arne Rasmussen på døtrene sine i Romania. Den eldste fikk han bare noen måneder sammen med, den andre har han aldri møtt.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Det er en mild vinterdag i november når jeg svinger inn på gårdsplassen til Rolf-Arne Rasmussen, eller «Ruffen» som han kalles blant venner. Mannen jeg møter åpner døren og slipper meg inn i et varmt og hyggelig hjem i sentrum av Finnsnes. Men historien han skal fortelle er langt ifra å være like trivelig. Det han forteller å ha opplevd, kan bare beskrives som utrolig og noe som kunne vært filmatisert i en Hollywood-film. Saken du nå skal få lese handler om påstått barnebortføring, drapstrusler, våpen, og et sterkt savn etter barna sine. Ei som han aldri har møtt, og ei han bare fikk noen måneder sammen med.

Møttes i Tromsø

For å få et innblikk i historien, må vi tilbake til 2001 og Rolf-Arne som satt i sykehuskafeen på UNN i Tromsø. Tilfeldigheter gjorde at han kom i prat med en kvinne han fant både vakker og fasinerende. De fant fort tonen sammen.