Nytt smittetilfelle — smittede er ansatt hos Senjalegen

Senja kommune har fått et nytt bekreftet tilfelle av covid-19. Den smittede jobber på Senjalegen avdeling Finnsnes, som også tidligere i desember har hatt et smittetilfelle. Det innføres nå flere tiltak ved legekontoret.

SMITTE: Det gjøres ekstra tiltak på legekontoret som følge av situasjonen.  Foto: Susanne Noreng

nyheter

Det melder Senja kommune onsdag.

– Senja kommune fikk i går ettermiddag, 22 desember, meldt er nytt tilfelle med covid-19. Vedkommende jobber på Senjalegen avd. Finnsnes og fikk symptomer 20.12. Tilfellet antas å være knyttet til det første tilfelle på kontoret. Den smittede ansatte har ikke hatt pasientkontakt i den smitteførende perioden og settes i hjemmeisolasjon. Tre andre ansatte settes i karantene, lyder det i pressemeldingen.

Senjalegen avdeling Finnsnes har etter det første smittetilfellet i uke 50 hatt skjerpede smitteverntiltak. Blant annet med langt færre pasienter fysisk på kontoret, flere konsultasjoner på digitale plattformer og besøksvert i inngang og på venterom.

I tillegg er det brukt smittevernutstyr, inkludert munnbind, ved all pasientkontakt der det ikke er mulig å holde to meters avstand. Videre er alle ansatte testet forrige uke etter det første tilfellet, samtlige med negative prøver.

Etter anbefaling med FHI gjøres de nå følgende tiltak på kontoret:

  • Retest av alle ansatte
  • Forsterke smittevern i ti dager. FHI anbefaler at helsepersonell bruker munnbind og øyebeskyttelse i situasjoner der man ikke kan holde 2 meters avstand.

– Samtidig oppfordrer vi alle innbyggere og ansatte om å huske på de grunnleggende smittevernreglene:

  1. Hold avstand, minst en meter, helst to.
  2. God hoste- og håndhygiene
  3. Begrens antall nærkontakter
  4. Hvis du blir syk: hold deg hjemme og la deg teste
  5. Kommer du reisende fra områder med høyt smittetrykk må du være ekstra påpasselig de første 10 dagene, spesielt i forhold til antall nærkontakter
  6. Hold to meter avstand fra personer i risikogruppen hvis du kommer fra steder med høyt smittetrykk.