Nye «H Larsen» kommer til Senja på nyåret

Over årsskiftet skal rederiet Stufunes i Botnhamn være klar til å gå på havet med sin nye 12,99-metring MS «H Larsen».

«H LARSEN»: Nybåten til Nord-Senja er den første til å bli registrert i nye Senja kommune.   Foto: Grovfjord Båtbyggeri

nyheter

– Vi hadde egentlig håp om å få båten klar og få med oss litt av sildefisket før jul, men det ble bare stress. Det gjenstår ennå noen detaljer som må på plass, sier Halgeir Larsen, som skal være skipper om bord.

Dermed blir «H Larsen» fortsatt liggende ei stund ved Grovfjord Båtbyggeri. Larsen sier de satser på å ta båten heim like over årsskiftet. Han bebuder at det da blir dåp og en markering i Botnhamn før drifta tar til. Om det blir torsk- eller sildefiske i starten er ennå ikke avklart, men «H Larsen» er rigget både for not, snurrevad og garn.