Frykter medlemsflukt etter skjevt lønnsoppgjør:

– Som å få et slag i trynet

Sigbjørn Syr, hovedtillitsvalgt for NITO i Senja kommune, frykter medlemsflukt etter at kommunen ga økning i rådmannslønnen.

BRUDD: Hovedtillitsvalgt i NITO i Senja kommune, Sigbjørn Syr reagerer på justering på rådmannslønna.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Torsdag ble det kjent at formannskapet har gitt en lønnsøkning til rådmannen i Senja kommune. Samlet sett utgjør den rundt ni prosent økning på lønna. Tillitsvalgt for Norges ingeniør og teknologforening (NITO) i Senja kommune, Sigbjørn Syr, sier til Folkebladet at han følte seg udugelig som tillitsvalgt da han fikk vite om lønnsøkningen.

– Det var en av mine verste dager som tillitsvalgt og jeg følte jeg hadde sviktet mine medlemmer. Vi godtok et lønnstilbud ved årets lønnsforhandling på 0.6 prosent på bakgrunn av Covid-19 og dårlig kommuneøkonomi. Organisasjonsgraden i Norge er synkende, og for arbeidstakerorganisasjonene som jobber for rettferdige lønns- og arbeidsvilkår er det som et slag i trynet. Jeg ble utrolig skuffet, sier Syr.