Smittesporing har foreløpig ikke ført til at flere større grupper må i karantene

41 personer som regnes som nærkontakter til den smittede har testet seg lørdag og man venter svar på disse søndag.

Teststasjon for korona på silsand  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

Det opplyser Senja kommune i en pressemelding lørdag kveld.


Hurtigtest på skole-elev positiv: – En indikator på at vedkommende er smittet, men den er ikke hundre prosent

Hurtigtesten på ungdomsskole-eleven som går på Finnsnes ungdomsskole er positiv. Hele 10.trinnet på skolen er blant de som er satt i karantene.


41 personer er testet lørdag, fordi de enten er nærkontakt med symptomer til den personen som lørdag fikk bekrefta smitte, eller fordi de har betydning for smittesporingen.

– Testresultatene for disse 41 er ventet i løpet av søndagen. Mellom 150-200 personer er som kjent i karantene, opplyser kommunen om.Ut over de som er satt i karantene ved Finnsnes ungdomsskole, Furumoen barnehage og et fotballag, har smittesporingen så langt ikke ført til at flere større grupper må i karantene. Det er i kveld derfor en rimelig god oversikt over situasjonen knyttet til den smittede og nærkontakter med symptomer, opplyses det.

Kommunen anbefaler alle nærkontakter på skole og fotballag om å teste seg med en gang hvis de får symptomer.

– Når det gjelder nærkontakter på ungdomsskole og fotballag anbefales disse å teste med en gang hvis de får symptomer. Hvis en ikke har symptomer anbefales test mellom dag 3 og 7, gjerne dag 5, som i dette tilfellet vil si mandag. Test må avtales på forhånd, og teststasjonen har lagt ut timer for bestilling både søndag og mandag på våre nettsider, skriver kommunen i pressemeldingen.

Senja kommune holdt lørdag ettermiddag pressekonferanse om koronautbruddet i en barnehage. Se direktesendinga i reprise.