En stein i elva gjorde at de ikke sank — ekteparet berømmer nødetatene:

– Det var godt arbeid og ikke flaks

I helga kjørte et ektepar i 70-årene utenfor veien og havnet i ei elv. Ifølge politiet var fallet på rundt ti meter, men på nærmest mirakuløst vis gikk det hele, sett ut ifra omstendighetene, bra.

ULYKKE: Ektepart i 70-årene havnet utenfor veien og i elva ved Strømsli bru i Bardu. Etter 45 minutter ble de reddet ut av nødetater.   Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Det var lørdag ettermiddag at ulykka skjedde. Ekteparet Wigdis og Jarl Hansen var på vei ned fra Altevatn der de hadde vært på besøk hos datteren og svigersønnen i campingvogna deres. I en nittigraders sving, like før Strømsli bru ved Setermoen, skled de ut av veibanen og føk ti meter rett ned utenfor et stup. Bilen landa i den halvfrosne elva, men på en stein som hindret dem fra å synke. 45 minutter senere ble de reddet ut og sendt til sykehus.


Det lokale hjelpekorpset handlet raskt da ulykken skjedde:

– Jeg ringte to av medlemmene våre som bor bare noen hundre meter unna ulykkesstedet

Etter redningsaksjonen der en bil havnet i en elv i Bardu, hylles Røde Kors Hjelpekorps i Bardu for sin innsats.


Der er fortsatt Jarl noen dager etter ulykka, men i god behold. Kona Wigdis kom imidlertid fra det hele uten særlige skader, og er for øyeblikket hjemme. Hun forteller om det hun mener kan være grunnen til at ulykka skjedde: