Sjefen i Målselv Fjellandsby håper det beste — frykter det verste

Årets oppstart i Målselv Fjellandsby er allerede to uker senere enn i fjor. Daglig leder Øystein Johansen håper at de første bakkene kan brukes før jul — men da må det komme både snø og lengre kuldeperioder.

VENTER PÅ LANGVARIG KULDE: Daglig leder Øystein Johansen i Målselv Fjellandsby misliker sterkt den røde fargen på temperaturtallene som angis hos yr.no den neste uken.  Foto: Jan-Erik Bergstad (arkivfoto)

nyheter

I fjor ble de første bakkene tatt i bruk i midten av november, så langt er det ikke tegn som tyder på at man er i ferd med å nærme seg en oppstart. Foreløpig står de 14 snøkanonene i bakken i påvente av at det kommer lengre kuldeperioder oppe i fjellet.

– Ja, vi trenger kuldeperioder på minimum fire-fem dager i slengen for at det skal være forsvarlig økonomisk å sette i gang med produksjon av kunstig snø, sier Johansen.