Reagerer på fylkesrådens uttalelser om fritt skolevalg: – Merkelig tilnærming

Benjamin Furuly fra Høyres fylkestingsgruppe mener fritt skolevalg i videregående skole ikke er noen trussel for distriktsskolene.

DELES IKKE: Høyres Benjamin Furuly deler ikke fylkesråden og andres bekymring rundt fritt skolevalg. – For eksempel i Finnmark har de hatt fritt skolevalg i over 10 år, noe som har vært en stor suksess, sier han. Innfelt: Faksimile av Folkebladets forside fredag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Han er uenig med fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde (SV) sine som uttalelser i Folkebladet fredag at denne innføringen vil føre til at både distriktsskoler og elever rammes. Og Furuly mener helt klart at elevenes valgfrihet må være det viktigste.


Fylkesråden om innføring av fritt skolevalg: – Rammer både elever og skoler

Fylkesråd for utdanning i Troms og Finnmark, Bjarne Rohde (SV) mener innføring av fritt skolevalg vil ramme både elever og distriktsskoler.


– Positive erfaringer i Finnmark

– Fylkesråden hadde en veldig merkelig tilnærming til forslaget fra regjeringen. Det er slik at Høyre mener det er elevenes som er best til å ta disse valgene, ikke fylkespolitikerne. Jeg opplever at fylkesrådet har vært mest opptatt av at makta blir flytta ut til elevene. At dette problematiseres slik reagerer jeg veldig på, sier Furuly.