Overnattingsstatistikk i Nord-Norge: Dystre utsikter — men skal overleve

NHOs regiondirektør Målfrid Baik varsler om en mørk vinter for reiselivsnæringa i Nord-Norge. Oktobertallene viser en alvorlig nedgang.

STILLE TIDER: Også på Fjellkysten i Lavangen er det stille tider og permitterte ansatte. Men daglig leder Tor Lyngmo sier de har lagt en langsiktig plan og skal nok overleve uten utenlandske gjester i vinter.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Reiseliv i Nord melder om 185.953 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i oktober 2020, er en nedgang på 73.195 overnattinger fra oktober 2019. Dette innebærer en nedgang på 28 prosent.


Bekmørkt for næringslivet i nord

I NHOs koronaundersøkelse for november er det bedriftene i nord som sliter mest i landet.


Må satse nasjonalt

Samtidig er utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått ned med 77 prosent i oktober måned sammenlignet med fjoråret. Også på Fjellkysten gjestehus i Lavangen er det stille tider, bortsett fra noen næringsaktører som opererer i området. Turistene er helt borte ved den idylliske reiselivsbedriften.