Holdt unikt traumekurs i nesten et helt år:

– Jeg blir rørt når jeg ser tilbake på alt

Hun vet ikke om noen andre i hele landet som har kjørt et liknende kursopplegg. Onsdag fikk deltakerne på det tverrfaglige traumekurset utdelt det endelige kursbeviset.

I MÅL: Da Folkebladet besøkte klassen var det på den siste av deres 19 samlinger fordelt på året. Nå er kursbeviset i boks. F.v. Avag Manukyan, Hege Rokstad, Sicilie Dreyer, Åsne Karolius Lysberg, Zina Alherdan, Monica Hanssen og Anita H. Sivertsen-Bjørklund.   Foto: Lars Olav Rege

nyheter

For andre gang holdt Anita H. Sivertsen-Bjørklund, utdannet psykologspesialist, det 19-samlinger lange kurset for forskjellige fagfolk om traumebehandling. Hun forteller om kurset.

– I 19 samlinger fordelt over snart et år har vi kjørt et kurs som skal gjøre forskjellige typer fagfolk tryggere, stødigere og sterkere når de skal gå inn og jobbe med traumatiserte barn, unge og voksne. I fire timer hver samling har vi snakket om fagstoff knyttet til traumer — alt fra utviklingstraumer og barn som opplever alvorlig omsorgssvikt, til hvordan dette skader hjernen vår på en spesiell måte, sier hun.