Myrseth og Foshaug på topp for Troms Ap

Cecilie Myrseth og Nils Ole Foshaug ble lørdag valgt som toppkandidater for Troms Ap foran stortingsvalget i 2021.

FØRSTEPLASS: Cecilie Myrseth topper stortingsvalglista for Troms Arbeiderparti.  Foto: Troms Ap

NUMMER TO: Nils Ole Foshaug fra Målselv er Troms Arbeiderpartis andrekandidat på stortingsvalglista til neste høst.  Foto: Troms Ap

nyheter

– Vi er klare til å stå på for å bytte Høyreregjeringa ut og få en ny Ap-leda regjering som forstår Nord-Norge, bidra til å skape flere arbeidsplass, få ned forskjellene mellom folk og som prioriterer fellesskapet fremfor skattekutt til de rikeste sier Myrseth i en pressemelding.

Myrseth har representert Troms på Stortinget siden 2017, er utdannet psykolog og tidligere fylkesrådsleder i Troms. Nils Ole Foshaug er utdannet lærer og tidligere ordfører i Målselv.

– Vi har gang på gang sett at viktige funksjoner sentraliseres bort fra distriktene, som at Bell-helikoptrene ble flytta fra nord til sør. Cecilie og jeg kommer til å kjempe for landsdelen og nordområdene hver dag dersom vi blir valgt. Mer makt og kompetanse skal skapes i nord, sier Foshaug i pressemeldingen.

Tom Einar Karlsen fra Harstad ble valgt til 3. kandidat. Karlsen har svennebrev som rørlegger og er tillitsvalgt i Fellesforbundet. På 4. plass valgte Troms Ap Marta Hofsøy, som er fylkestingsrepresentant i Troms og student.

– Glad for Foshaugs andreplass

I en pressemelding sier nestleder i Sørreisa Arbeiderparti og ordfører i Sørreisa, Jan-Eirik Nordahl, seg glad for Nils Ole Foshaug sin 2. plass.

– Det bør være en sikker stortingsplass! sier Nordahl.

– En av hans sterke sider er forsvarskompetansen. Den kom tydelig til uttrykk denne uka. Etter en iherdig innsats fra han for å sikre helikoptrene tilbake på Bardufoss og en meget god økning av ansatte i Forsvaret, ble dette sikret med Arbeiderpartiets sin innsats, sier Jan-Eirik Nordahl.