Sp sikter seg inn mot to på tinget fra Troms

Troms Senterparti har sterk tro på å greie å berge to representanter fra Troms på Stortinget ved valget neste høst. Nominasjonsmøtet på lørdag valgte fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo til å stå på 2. plassen på stortingsvalglista.

ANDREPLASS: Nominasjonsmøtet i Troms Senterparti valgte lørdag Ivar B. Prestbakmo til å stå på andreplassen på stortingsvalglista neste høst.  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Salangsværingen Prestbakmo fikk 42 stemmer, mens Bardu-ordfører Toralf Heimdal, som var foreslått til andreplassen av lokallaget i Bardu, fikk 33 stemmer. 75 delegater var til stede på møtet som gikk av stabelen digitalt.

Nåværende stortingsrepresentant Sandra Borch ble enstemmig valgt til førsteplassen.

– Tusen hjertelig takk for tilliten til å stå på andreplassen på lista i en valgkamp som jeg tror kommer til å bli knallhard, sa Ivar B. Prestbakmo i sin tale etter at nominasjonsmøtet var over.

Han sa at Senterpartiet har politiske motstanderne som kommer til å gjøre alt de kan for å stikke kjepper i hjulene for Senterpartiets vekst og framgang .

– Men jeg er helt sikker på at vi sammen med resten av våre partifeller i landsdelen og hele landet kommer til å gjøre en fantastisk valgkamp. Når valget er over skal vi ha en regjering basert på Senterpartiet og Arbeiderpartiet, sa en kamplysten Prestbakmo.

Sandra Borch fra Lavangen sa i sin tale at hun har tro på at Troms Senterparti kommer til å være representert med to på Stortinget etter valget neste høst. Hun bebudet at partiet nå vil planlegge reiseaktivitet ut til alle kommunene i Troms for å drive valgkamp.

De fire første plassene på lista til Troms Senterparti ble i tråd med nominasjonskomiteens innstilling:

1. plass: Sandra Borch, Tromsø

2. plass: Ivar B. Prestbakmo, Salangen

3. plass: Toralf Heimdal, Bardu

4. plass: Andrine Hanssen-Seppola, Senterungdommen, Tromsø

Troms Senterparti avholdt sitt nominasjonsmøte lørdag på Teams. Se sendingen fra møtet her.