Vindmøllepark er satt på vent

Korona-situasjonen har satt videre skritt i planleggingen av den omstridte vindmølleparken på Tønsheia på vent.

På vent: Prosjektsjef Torkjell Lund i Nordkraft AS forteller at de avventer flere møter på grunn av korona-situasjonen. Men nye signaler om at kommunene får vetorett i slike saker stopper ikke fremdriften.   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Nordkraft AS har ansvar for å utvikle planene for utbyggingen av vindmølleparken på Tønsheia i Lavangen og Salangen kommune. Prosjektsjef Torkjell Lund sier at de nye signalene om at plan- og bygningsloven skal gjelde fremfor energiloven ikke vil stoppe fremdriften i prosjektet. Men det gjør derimot korona-situasjonen.

Skjøvet ut i tid

– Fra kommunene har vi foreløpig opplevd at de er nøytrale. Som jeg tidligere har sagt er det ikke etablert et prosjekt i gang med en konsesjonssøknad for Tønsheia. Men det er vår intensjon om forholdene ligger tilrette. Når det gjelder vetorett til kommunene har vi lest hva som har kommet frem i media, men vi har også kontakt med energikomiteen på stortinget som vurderer stortingsmeldinga. Og det er ikke så langt kommet noen formell konklusjon i denne saken. Men i media kommer det frem at kommunene får enda større påvirkning på konsesjonssøknadene fremover, sier Lund.