Et fåtall bruker munnbindet riktig – les apotekerens grundige munnbind-bruksanvisning her

Visste du at munnbindet er ment å beskytte andre, men ikke deg selv? At du må kaste munnbindet hvis du berører det? Her er en grundig munnbind-bruksanvisning, og kanskje til og med svar på noe du ikke visste du lurte på.

BRUKER MUNNBINDET FEIL: Apoteker ved Vitusapotek K1, Silje Rønning, forteller at det er et fåtall av de hun ser hver dag som bruker munnbindet riktig. Det vanligste er at folk har munnbindet trukket ned på haka, men man setter også strikkene feil rundt ørene. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

(iTromsø): Du er ikke alene om å ha gått på kjøpesenter eller sittet på bussen med munnbind på, og sett deg rundt på alle varianter og tenkt: Har jeg munnbindet på meg riktig? Og så tar du kanskje på selve munnbindet, ved et uhell, eller for å rette på noe, kanskje fordi det klør under øyet, og da må du jo kaste munnbindet, eller? Og hvor skal du kaste det?

Når både vår egen helse- og omsorgsminister, Bent Høie, og den påtroppende mektigste mannen i verden, Joe Biden, har vist at de ikke har knekt munnbind-koden, er det ikke så rart om vi andre slentrer litt rundt i blinde i smittevernskogen. For hvordan vet man egentlig hvilken vei som er fram på denne blå og hvite maska, hvor lenge beskytter den og hvem beskytter den? Meg eller deg?