Deler ut 26,8 mill. til Midt-Troms - så mye får din kommune

Tirsdag la regjeringen fram forslag til tilleggsbevilgning i Stortinget for 2021, hvor kommunene får tilført penger for å kunne fortsette å levere gode tjenester både under og etter koronakrisen.

Statsminister Erna Solberg. Foto: Ørn E. Borgen / NTB  Foto: Ørn E. Borgen

nyheter

Regjeringen har tidligere annonsert at det ville komme noen ekstra bevillinger til kommunene som følge av Covid-19. Tirsdag ble forslaget lagt frem hvor regjeringen foreslår en ekstrabevilgning på totalt 7,3 milliarder kroner.

Av dette går 5,9 milliarder kroner til kommunene, der 4,4 milliarder gis som økt innbyggertilskudd, og 1,5 milliarder kroner fordeles som skjønnsmidler. I tillegg får kommunene 321 millioner kroner over rammetilskuddet til stillinger knyttet til kontroll med etterlevelse av reglene for arrangementer, serveringssteder og arbeidstakere mv.

Dette får kommunene i Midt-Troms:

Senja: 12 millioner kroner

Målselv: 5,4 millioner kroner

Bardu: 3,2 millioner kroner

Sørreisa: 2,8 millioner kroner

Salangen: 1,7 millioner kroner

Dyrøy: 889.000 kroner

Lavangen: 837.000 koner

- Har hatt store utgifter

Roar Sollied (V) sier ekstrabevillingen kommer godt med i Målselvs kommunebudsjett.

- Målselv har hatt store netto utgifter i 2020, ikke minst i helsesektoren, og kan kanskje komme til å trenge mer enn dette slik pandemien utvikler seg. Men nå sørger regjeringen for at kommunene får flere ekstra millioner i første tildeling og kan starte med en corona-buffer fra januar 2021, sier Roar Sollied, som representerer Venstre i formannskapet.

Sollied viser til at regjeringen gjennom hele koronakrisen har vært tydelig på at de skal stille opp for kommunene, næringslivet og kulturlivet. Kommunesektoren har så langt fått mer enn 20 milliarder kroner i ekstra overføringer og økonomiske tiltak. Tirsdag kunngjorde også regjeringen også nye kompensasjonstiltak for næringslivet.

Finansminister Jan Tore Sanner, næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad med pressekonferanse om nye økonomiske tiltak tirsdag.