Tilbyr grunneierne millionbeløp for vindkraft på Tønsheia

Folkebladet kan avsløre innholdet i avtalen som Fortum Nordkraft Vind ved daglig leder Torkjell Lund ikke ønsker at offentligheten skulle få innsyn i tirsdag kveld på et møter med grunneierne i Lavangen. De tilbys millionbeløp.

MILLIONBELØP: Fortum Nordkraft Vind ved daglig leder Torkjell Lund ønsket ikke at offentligheten skulle få innsyn i avtalen han tirsdag kveld presenterte på et møter med grunneierne i Lavangen. Folkebladet kan nå avsløre at de tilbys millionbeløp.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Under møtet på Fjellkysten med grunneiere i Lavangen på Soløy og Å tirsdag kveld der Folkebladet ble kastet på dør, tilbyr daglig leder Torkjell Lund hos vindkraftutbygger Fortum Nordkraft Vind DA grunneierne lukrative beløp for å skrive under på en standard kontrakt.

Tilbyr grunneierne millionbeløp

I en skisse til grunneierne, blir de forelagt en standard avtale som regulerer alle forhold under utvikling, bygge og driftsfasen. I et eksempel på vederlag for grunneierne i Lavangen gis 15000 kroner pr år i undersøkelsesperioden. Engangsvederlag ved en produksjon på 200 MW er 600.000 kroner når andelen av grunneierrettighetene er 30 prosent. Et årlig vederlag er ved en produksjon på maksimale 600 GWh 1,1 millioner kroner i samme eksempel.