Josteins nye ferge kan bli den nye forbindelsen mellom Bjarkøy og Senja

Denne uka kjøpte Jostein Rognli en ferge som han skal bruke til å frakte maskiner ti dager i året. Hva ferga skal brukes til resten av året, gjenstår det å se.

Jostein Rognli har kjøpt ferga på bildet for å gjøre turen for å frakte tunge maskiner fra Bjarkøy kort. Men den kan brukes til mye mer.  Foto: Kristin A.Kildal/ Jostein Rognli

nyheter

Jostein Rognli bor på Silsand, har feriehus sør på Senja, og jobber til daglig på Bjarkøy, der han driver entreprenørdrift i form av steinknuseri. Avstandene mellom Bjarkøy og nord mot Senja og Silsand er relativt kort i luftlinje, men veien blir fort lang dersom man ikke kan ta sjøveien.

Vil utnytte potensialet

Derfor gikk Rognli rett og slett til innkjøp av en ferge, slik at prosessen med å frakte maskiner fra A til B blir enklere for hans firma. Å frakte knusere fra Bjarkøy med ferge vil kun oppta ferga ti dager hvert år. Det betyr at ferga ligger ved kai på Bjarkøy, og står klar til disposisjon de resterende 355 dagene av året.