Trente sammen på akuttmedisinske situasjoner: – Det er ordentlig akuttmedisinsk teater

Torsdag var siste dag fra det ukeslange kurset på Bardufosstun, der de ulike helsetjenestene trente sammen for å kunne samhandle bedre når de møtes i en reell akuttmedisinsk situasjon.

TRENING: Deltakerne opplevde realistiske treningsøvelser og måtte trene på å håndtere hjerteinfarkt, hjerneslag og blodforgiftning under kurset. T.v. Yvonne Gulbrandsen, i bakgrunn Lone Samueljord og Hege Hammer Bech.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

Den profilerte UNN-legen Mads Gilbert fortalte om kurset de holdt.

– Sammen med flere ressurspersoner kjører vi et ukeslangt kurs vi kaller Trygg akuttmedisin. Dette er en nyvinning Troms Fylkeskommune og UNN er først ut i landet med. Det vi gjør er det vi har gjort i mange år, nemlig å trene på hjertestans. I år skal vi imidlertid trene på de tre andre akutte pasientgruppene - hjerteinfarkt, hjerneslag og blodforgiftning. Treningsøvelsene vi gjennomfører er veldig realistiske, det blir som et skikkelig akuttmedisinsk teater, beskriver han.