Flere kommuner er i ferd med å gå tom for vaksiner

I Lavangen og Dyrøy er kommunene allerede fri for influensavaksine etter stor pågang. – Vi håper å kunne få noe mer fra naboer, melder kommunene. Andre kommuner håper de vil ha nok vaksine til risikogruppene. FHI skal ha holdt igjen 100.000 doser.

FRI FOR VAKSINE: Helsesykepleier Asveig Antonsen forteller at Lavangen er fri for vaksine på tross av større innkjøp av doser enn tidligere. – Pågangen er stor og vi har ventelister på folk i risikogruppene, forteller hun.   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

- Vi hadde veldig stor pågang da vi vaksinerte risikogruppene i forrige uke etter timebestilling. Det var fullt alle dager i Lauvhallen. Vaksineringsprogrammet måtte stoppes da vi ble fri for vaksine, sier helsesykepleier Asveig Antonsen i Lavangen.

Dermed har hun satt folk i risikogruppa på venteliste om hun får tak i mer vaksine og ber folk om å henvende seg til apotekene foreløpig der de også skal prioritere folk i risikogruppene foran andre hevder hun. Fram til 1. desember har Folkehelseinstituttet (FHI) prioritert risikogrupper, helsepersonell og noen andre i befolkningen. – Dersom en kommune får noen doser til overs, vil jeg tro at vi kan hjelpe hverandre, sier kommuneoverlege i Astafjordlegen, Lars Nesje.