Full fart på sildeproduksjonen i Senjahopen

Høy pris for silda — men det skremmer ikke kundene

Verken høye priser eller korona skremmer kundene ute i Europa fra å kjøpe norsk sild. Nergård Sild i Senjahopen produserer alt det remmer og tøy kan holde — og selger alt unna fortløpende. Ikke en sild legges på lager.

TOPP KVALITET: Mannskapet på «Odd Lundberg» leverte mandag 200 tonn stor, feit sild av topp kvalitet til Nergård Sild. – Snittvekta på silda er på 362 gram, sier Hermann Markussen (19) fra Tromsø. Han er lærling om bord. Her sammen med fisker Magnor Malnes og styrmann Odd Jarle Fiskå. 

nyheter

– Vi er fornøyd med sesongen sålangt.

Det sier produksjonsleder Oddgeir Simonsen ved Nergård Sild. Allerede så tidlig som 1. oktober — tre-fire uker foran skjemaet — gikk startskuddet for høstens sildesesong ved bedriften. Siden da har rundt 40 ansatte på to skift tatt unna og pakket tilsammen omlag 4.000 tonn av havets sølv.