Snart starter er arbeidet med ny fiskerihavn i Fjordgård

– Dette er en milepæl for bygda Fjordgård

Da Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen signerte kontrakten på 55 millioner kroner til fiskerihavn med entreprenør TP Maskin torsdag kveld, kalte han det for en milepæl for både kommunen og fiskeværet på Nord-Senja.

ENGASJERT SENJA-ORDFØRER: Tom-Rune Eliseussen orienterte om planene for utbygginga av fiskerihavna i Fjordgård torsdag kveld.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Signeringa ble etterfulgt av en unison klappsalve fra de frammøttte i samfunnshuset i Fjordgård. Det etter at de i en og en halv time hadde fått en grundig orientering fra ordfører Eliseusen, prosjektleder Bjørn Lauransen og også daglig leder Trond Pettersen i entreprenørfirmaet TP Maskin fra Finnsnes.

Plass til næringsvirksomhet

I grove trekk skal den nye fiskerihavna, som legges helt ytterst i Fjordgård, inneholde to moloer, et kaianlegg på 20 meter, et område på fem dekar med plass til næringsvirksomhet, og to flytebrygger.