– Gjør det svært vanskelig for seg selv

Per Willy Amundsen (Frp) mener regjeringa, med sitt forslag til langtidsplan for Forsvaret, har gjort det vanskelig for seg selv i de kommende forhandlingene på Stortinget. Kritikken hagler også fra resten av opposisjonen.

NYE MELDINGER: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jenssen under en pressekonferanse der regjeringen presenterer den nye samfunnssikkerhetsmelding og langtidsplanen for Forsvaret.   Foto: Jil Yngland / NTB

nyheter

Da langtidsplanen for Forsvaret ble lagt fram tidligere i år gikk det ikke lang tid før forsvarsministeren fikk den tilbake på sitt bord. Den klare meldinga fra Stortinget var det den ikke var god nok. Opposisjonen stilte også åtte krav til en revidert langtidsplan.

Statsråden mener nå han har imøtekommet kravene, og at planen kan bli vedtatt i Stortinget i høst.