Ønsker flere praksisstudenter i regionen

Mathilde (29) studerer samfunnsplanlegging og kulturforståelse ved UiT, men valgte i høst å ha praksis i Dyrøy fremfor fag på universitetet.

KOMPETANSE: Ordførerne i Midt-Troms mener praksisstudenter kan være med på å sikre nødvendig kompetanse til regionen. På bildet f.v.: Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), Tom Rune Eliseussen (Sp), Mathilde Andresen (student, UiT), Bengt Magne Luneng (Sp) og Marit Alvig Espenes (Ap).   Foto: Privat

nyheter

Andresen er opprinnelig fra Oslo, men studerer samfunnsplanlegging og kulturforståelse ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Hun går nå siste året på sin bachelor, og synes det virket spennende å ha praksis i bedrift i stedet for fag på universitetet.

– Jeg valgte å ha praksis fordi jeg ville ha relevant arbeidserfaring. Man lærer veldig mye av det, og man får sett om dette er noe man liker eller ikke. Jeg synes utvikling av byer og lokalsamfunn er veldig spennende. I praksis kommer man også ganske tett på, og får sett hvordan ting fungerer fra innsiden, sier Andresen.