Andreas (31) er en av få leger som tør å si høyt at han er for aktiv dødshjelp

NRK har startet en ny runde med debatt om aktiv dødshjelp etter at de fortalte historien om Torgeir Djønne Lian (24) som i februar tok sitt eget liv på en klinikk for aktiv dødshjelp i Sveits.

OMBESTEMTE SEG:Andreas Wahl Blomkvist var skeptisk til aktiv dødshjelp da han startet på medisinstudiet, men et møte med en dødssyk gammel mann fikk ham til å endre mening. – Han kunne sluppet en uke med unødvendig lidelse.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

NRK fortalte nylig historien om Torgeir Djønne Lian (24) fra Mo i Rana som i februar avsluttet sitt eget liv på en klinikk for aktiv dødshjelp i Sveits.

Lians foreldre stilte på NRKs TV-program "Debatten" forrige tirsdag for å fortelle historien om sønnens valg. I programmet var også Tromsø-lege Andreas Wahl Blomkvist (31), som jobber på rusavdelingen ved UNN Åsgård. Blomkvist er blant mindretallet av norske leger som er for legalisering av aktiv dødshjelp i Norge.