UNN utvider tilbudet for lystgass til fødende

Fødeavdelingen på UNN kan endelig tilby smertelindring i form av lystgass i tre av fire fødestuer.

BYGGET OM FØDESTUENE:Fødeavdelingen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge har i høst bygget om fødestuene og åpner dermed for bruk av lystgass under fødsler. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

Føden på UNN har siden 2017 hatt et redusert lystgasstilbud, med tilgjengelighet på kun én av fire stuer. Nå har tre av fire stuer fått lystgass, og seksjonsleder på Kvinneklinikken Bente Mietinen informerer om at det er planlagt utbedring inne på den fjerde stua, men at koronapandemien setter prosjektet på vent inntil videre.

– På grunn av covid-19, så må den fjerde stua reserveres til beredskap da denne også fungerer som seksjonens isolat. En ombygging av fødestua vil gå ut over beredskapen, da stua kan bli stengt i inntil 14 dager, utdyper Mietinen.