Målselvbønder på topp over produksjonstilskudd i Troms:

– Hadde ikke vært liv laga uten tilskudd

Av de fem høyeste produksjonstilskuddene i Troms er det bøndene fra Målselv som innehar fire av topplassene. Alf Utby i Målselv sier potetproduksjon ikke hadde vært mulig uten tilskuddet.

POTET: Alf Utby er potetbonde i Målselv og har fått en av de høysete produksjonstildkuddene i Troms i år. Han sier han ikke kunne drevet med potet, hadde det ikke vært for tilskuddet.   Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Bøndene i Troms fikk utbetalt rundt 300 millioner kroner i år i støtte. En av de på lista er Alf Utby. Han drifter rundt 1.500-1.600 mål og har et stort bruk på Moen i Målselv kommune. Han leverer potet til Tromspotet og driver med kjøttproduksjon av Charolais-storfe. Selv om det har vært et utfordrende år for mange på grunn av koronasituasjonen, gikk produksjonen i Målselv for fullt.

– Her har man ikke tid eller anledning til å ta fri. Jeg trives med jobben, men hadde det ikke vært for tilskuddet hadde jeg ikke kunne drive med potet. Det hadde ikke vært liv laga, sier Utby til Folkebladet.