Milliardøya i havgapet

Fra denne lille holmen i en fjord ytterst på Senja selger de sjømat for mer enn en milliard i året. Og fortsatt har de en times siesta midt på dagen.

MILLIARDØYA: I toppsesongen går det 15-20 vogntog med sjømat fra denne lille øya på yttersida av Senja - på smale og svingete veier.   Foto: Jan Harald Tomassen

nyheter

Fiskebruket har blitt til et konsern. Søstrene Karlsen har overtatt for brødrene Karlsen. Og hver eneste dag selges sjømat for 2,7 millioner kroner, til hele verden. Slikt blir det milliardomsetning av. Og overskudd før skatt på 240 millioner kroner.

Det er søstrene Rita og Randi Karlsen som regjerer på den 0,1 kvadratkilometer store Husøya, som knapt nok var bebodd da bestefaren og hans bror kjøpte et nedlagt fiskebruk der, etter få års drift litt lenger nord på Senja.