Har fremtidstro etter ordførermøte

MØTE: Fra venstre; varaordfører i Åmot, Espen Andre Kristiansen (Ap), ordfører i Bardu Toralf Heimdal (Sp), Målselv sin ordfører Bengt Magne Luneng (Sp), Sjef Hæren generalmajor Lars S. Lervik, ordfører i Elverum Lillian Skjærvik (Ap) og utviklingsleder Kjell Magne Rasmussen i Porsanger.   Foto: Øivind Baardsen, Forsvaret

nyheter

Sjef i Hæren, generalmajor Lars S. Lervik, har fremtidstro etter at ordførermøtet ble avsluttet fredag på Rundhaug gjestegård.

Torsdag og fredag var ordfører og representanter i de seks «hærkommunene» Åmot, Elverum, Bardu, Målselv, Porsanger og Sør-Varanger på det tradisjonelle halvårige møtet med Sjef i Hæren.

–For meg som ny hærsjef er det viktig å møte ordførere og representanter for disse kommunene. Jeg opplever at vi har felles interesser i å styrke Forsvaret og spesielt Hæren. Det har vært gode diskusjoner og vi fortsetter dette gode samarbeidet som startet for 15 år siden. Alt i alt så var det et veldig nyttig møte for begge parter, sier generalmajor Lervik i en mail fra Forsvaret.

Nord-sør-alliansen ble etablert i årene 2004 og 2005 hvor hensikten var at ordførerne i de fire «hærkommunene» Bardu, Elverum, Målselv og Åmot, skulle jobbe sammen om felles utfordringer som de hadde fordi de var vertskap for store hærstyrker. I 2019 kom også ordførerne i Porsanger og Sør-Varanger med i forumet.