Sørreisa kommune med utspill mot Forsvaret - ønsker utvidet bruk av Øyjordneset industripark

Vil legge tilrette for utenlandsk militær aktivitet

Sørreisa kommune med ordfører Jan-Eirik Nordahl i spissen ønsker å få Forsvaret til å gi grønt lys for at nederlandske og britiske øvelsesstyrker får lagre utstyr i blant annet Øyjordneset industripark.

Utfordrer forsvaret: Sørreisa kommune vil ha Forsvaret som en større bruker i Øyjordneset industriområde. Fra venstre ser vi stortingspolitikerne Martin Henriksen AP) og Cecilie Myrseth (AP),samt ordfører Jan-Eirik Nordahl, Amund Lyshaug og Morten Johnsen. 

nyheter

I dag er det tre virksomheter inne i sponplatefabrikken som ble nedlagt i 2003, og de bruker rundt 20 prosent av arealet inne i fabrikken.

Ordfører Jan-Eirik Nordahl fortalte på torsdag at Sørreisa kommune tidligere i år har vært i kontakt med Forsvarsministeren. Under forrige Langtidsplan for Forsvaret ble alliert trening i Harstad lagt ned, og da skulle hverken britisk eller nederlandsk marine være lokalisert i Harstad lenger.