Politiet frigir navnet på den omkomne i elsparkesykkel-ulykken

Det var Torgrim Johansen (49) fra Finnsnes som mistet livet i elsparkesykkel-ulykken, tirsdag 8. september i Finnfjordbotn.

ULYKKE: Det var på denne gang- og sykkelveien i Finnfjordbotn at ulykken fant sted.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Navnet offentliggjøres i samråd med de pårørende.

Johansen ble kritisk skadd natt til tirsdag 8. september i ei ulykke på en gang- og sykkelvei i Finnfjordbotn. Etter det Folkebladet kjenner til er det trolig den første elsparkesykkel-ulykken i Norge med dødelig utfall. Mannen ble funnet bevisstløs like etter klokken 02.00 om natta av forbipasserende på gang- og sykkelveien.


SISTE: Omkom etter ulykke med sparkesykkel

UNN bekrefter fredag morgen at mannen i 40-årene som var involvert i ei elsparkesykkel-ulykke natt til tirsdag har omkommet.


Mannen ble fraktet til UNN, men livet sto ikke til å redde og han ble erklært død etter to dager på sykehuset. Han etterlater seg to barn.


Alvorlig skadd etter ulykke med sparkesykkel

En mann er sendt til UNN i Tromsø med alvorlige skader etter ei sparkesykkel-ulykke natt til tirsdag.


Politiet fortalte Folkebladet i forrige uke at Johansen ble funnet ved siden av elsparkesykkelen.

– Hovedhypotesen vår er at dette er en singelulykke hvor han har tippet og på den måten slått seg kraftig. Vi har så langt ikke grunnlag for å tro at noe annet har skjedd, sa Pedersen til Folkebladet

Den første dødsulykken forbundet med elsparkesykkel, var en 27 år gammel mann i Sverige som omkom i mai i fjor. Også Damnark og England har siden hatt dødsulykker forbundet med sparkesykler denne typen.


Hareide vil ha strengere regler for elsparkesykler

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har startet arbeidet med innstramminger i regelverket for elsparkesykler.