Dette er det ikke mange på Andselv som er klar over

Høyspentlinje i sentrum

I 2026 skal Troms Kraft etter planen starte opp arbeidet med en ny høyspentlinje fra Fossmoen til Senja. Linja skal på sin vei føres gjennom Andselv sentrum.

Her kommer ei høyspentmast: Akkurat hvor Roar Sollied står her kommer ei av mastene som skal føre høyspent strøm over Andselv sentrum.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Det var forrige onsdag at kommunepolitikerne i Målselv ble orientert om planene for framdrifta med denne høyspentlinja. Saken ble da presentert i Nye Troms. Til tross for at man i Målselv har jobbet i flere år for å få den planlagte høyspentlinja under bakken gjennom Andselv har disse forsøkene ikke ført fram.

Det har vært flere møter, befaringer og møter der kommunepolitikerne har fremmet sine ønsker om at høyspentkablene ble lagt i jorda fra Bardufoss leir og forbi Andselv sentrum, er planen fremdeles at høyspentkablene skal gå i luftstrekk over Andselv. En av mastene vil bli stående bare noen få meter fra butikken til Rema 1000, og drøye 10 meter fra E6.