Skal flytte bjørn: – Et komplisert oppdrag

Etter at søknaden om felling ble avslått, ble det bestemt at bjørenene som har tatt livet av hundrevis av sau i Indre Troms, skal flyttes i stedet. Men det er enda en stund til oppdraget vil gjennomføres.

FLYTTES: Bjørnemor og to barn skal etter planen flyttes, etter at søknaden om felling ble avslått. Bilde for illustrasjon.  Foto: Bård Bredesen/Naturarkivet.no

nyheter

Det er Statens Naturoppsyn (SNO) som har fått oppdraget. Før selve gjennomføringa kan skje, er det mye som må på plass først.


Gjorde avføringsfunn i området:

Men kan ikke slå fast om det var bjørn som ble sett søndag

Statens naturoppsyn (SNO) gjorde funn av avføring i området hvor det ble meldt om bjørn i nedre Bardu søndag, men det er usikkert om denne kom fra en bjørn.


Mange hensyn å ta

– Det er et relativt krevende og komplisert oppdrag vi har foran oss. Vi må innhente informasjon fra forskningsmiljøer og viltveterinærmiljøet, som kan gi sin vurdering på hvilke hensyn vi må ta knyttet til gjennomføringen. Det vil ta litt tid. Parallelt med dette jobber vi med å hente mer informasjon på hvor hun er og om hun fortsatt er sammen med ungene sine. Vi har ikke observasjoner eller verifiserte skader på dyr siden begynnelsen av juli, sier seksjonsleder seksjon for rovvilttiltak i SNO, Veronica Sahlén.