Ble ulovlig sagt opp — vant frem i retten

En kvinne fra Midt-Troms får 230.000 kroner i erstatning etter at hun ble ulovlig sagt opp fra sin arbeidsplass i Midt-Troms.

VANT I RETTEN: En kvinne gikk til sak mot sin arbeidsgiver i Midt-Troms etter at hun ble sagt opp mens hun var sykemeldt. Hun fikk medhold av Senja tingrett og arbeidsgiver er nå dømt til å betale erstatning til kvinnen.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

nyheter

Kvinnen ble ansatt i bedriften i Midt-Troms i starten av 2018 i en lederstilling. Noen måneder etter at hun begynte i jobben ble hun sykemeldt, og hun var sykemeldt i flere perioder fram til hun ble sagt opp i mai 2019. Kvinnen mente oppsigelsen var ugyldig etter arbeidsmiljøloven da oppsigelsen var begrunnet i sykefraværet, og gikk derfor til sak mot arbeidsgiveren.

I Senja tingrett anførte arbeidsgiver at kvinnen var sagt opp ved en såkalt gyldig endringsoppsigelse. Bedriften erkjente at oppsigelsen ble gitt i verneperioden, men hevdet at den ikke var begrunnet i sykefraværet men av svikt i arbeidsprestasjoner.