– Årene på landeveien som musiker var ei kjempeartig tid

Med et hendig grep snurret Tore Lind minuttviseren ti minutter tilbake. Dermed var ølserveringen reddet.

Har vært musiker hele sitt liv: Gitarer og kontrabass har vært Tore Linds hovedinstrumenter gjennom hans drøye 50 år som musiker.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Dette er en av de mange historiene som verserer om Tore Lind. Ifølge musikeren og Finnsnes-legenden som nettopp rundet 70 år, skal dette ha skjedd på gamle Corner. Han sto i ølkø, og minuttviseren på den store Mack-klokken på veggen viste fem på tolv.

– Jeg la merke til at serveringsdamen var stresset fordi mange ville ha øl, og da så jeg snittet til å stikke hånda opp og flytte minuttviseren ti minutter tilbake, slik at klokka viste kvart på tolv. Det er nok derfra at uttrykket «kvartermester» skriver seg, ler Lind. Historien om den lettlivete Finnsnes-gutten som alltid har hatt en lun kommentar på lur, er og har vært svært mange.