Blir blant verdens største

– Anlegget blir mer en fordoblet nå, og om jeg ikke tar mye feil vil vi nok bli blant verdens største settefiskanlegg, sier produksjonsleder Stian Iversen om gigantanlegget som nå tar form i Gjøvika på Senja.

DOBLER: Salmar dobler kapasiteten ved settefiskanlegget i Gjøvika på Senja når det nye anlegget står ferdig om knappe to år. Det er produksjonsleder Stian Iversen og produksjonsdirektør Kim Schjølberg Johansen i Salmar Nord godt fornøyd med.  Foto: Susanne Noreng

nyheter

I starten av mai gikk spadene igjen i jorda ved Salmars settefiskanlegg i Gjøvika på Senja. Knappe tre år etter det første gigantanlegget til 600 millioner kroner sto klart i 2017, er de nå i full gang med bygg nummer to.

Det nye bygget har en kostnadsramme på 850 millioner kroner og vil doble smoltproduksjonen i Nord-Norge og fasilitetene til oppdrettsgiganten i den lille bygda Gjøvika.