Jens (80) virkeliggjorde drømmen

Hardhaus og multikunstner på 80 år med en 30 års gammel drøm om å bygge en båt og gå den fra Sykkylven og hjem til Senja.

HARDHAUS OG MULTIKUNSTNER Jens Vangen beskrives av familien som en rolig, sindig, artig, kledelig beskjeden multikunstner. Alltid med glimt i øyet og en kommentar på lur.  Foto: Harald Jakobsen

nyheter

Det kan være 30 år siden vi hørte om det første gang, -ideen om å bygge en båt og gå den hjem til Elvejord på Senja fra Sykkylven der han stiftet familie for litt over 50 år siden. Jens Vangen, -en rolig, sindig, artig, kledelig beskjeden multikunstner. Alltid med glimt i øyet og en kommentar på lur som du noen ganger må tenke litt på før du forstår hva han egentlig sa, -og når du forstår det og har ledd en stund tenker «hvor tar han det fra».

Jens har hatt egen traktorgraver som ung på Senja etter endt militærtjeneste, få vet om historien om Kaperdalsveien og at han var med på første utkast til veistikningsplan på slutten av 50 tallet, han har jobbet på NRK i Oslo og på møbelfabrikk i Sykkylven, vært taktekker både som ansatt og selvstendig næringsdrivende, -de siste årene som yrkesaktiv var han vaktmester.