33 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har blitt testet for koronasmitte. 33 har testet positivt for covid-19, mens 120 har testet negativt. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

33 av 158 besetningsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for koronasmitte.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB / scanpix

nyheter

I tillegg til de fire som ble bekreftet smittet fredag, viser prøvesvarene som var klare lørdag formiddag at ytterligere 29 besetningsmedlemmer testet positivt. 120 av mannskapet har testet negativt, mens fem skal testes på nytt før endelig prøvesvar foreligger, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

Ingen av de 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet - inkludert de 29 nye som har testet positivt - viser tegn på sykdom eller symptomer på covid-19.

- Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten, ifølge pressemeldingen.

Må i karantene

Hurtigruten har sendt ut informasjon til alle gjester som har vært med på MS Roald Amundsens seilinger som startet 17. og 24. juli. Hurtigruten skriver i pressemeldingen at de også bistår gjestene med transport, overnattinger, mat og andre behov.

Gjestene på de to seilingene må i karantene, og følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet.

Bistår med smittesporing

– Folkehelseinstituttet bistår Tromsø kommune og Hurtigruten i arbeidet, blant annet med smittesporing, og vurderinger og smittevernråd for mannskapet som fortsatt er om bord. Passasjerene som har vært om bord på de aktuelle seilasene vil motta SMS fra Hurtigruten om at de kan ha vært utsatt for koronasmitte. I tillegg vil de bli kontaktet av kommunene hvor de er folkeregistrert for videre oppfølging, sier avdelingsdirektør Line Vold Folkehelseinstituttet i en pressemelding..

Som en del av smittesporingen har Hurtigruten blitt gjort oppmerksom på at en gjest fra forrige seiling etter hjemkomst har testet positivt for COVID-19. Dette tas med i det videre arbeidet med smittesporing.