Hvaldimir måtte reddes

Kjendishvalen "Hvaldimir" forvillet seg natt til torsdag opp Målselva, og det ble iverksatt en redningsaksjon.

Dronefoto av Hvaldimir under redningsaksjonen i Målselva i natt.  Foto: Målselv viltnemnd og Norsk Folkehjelp Midt-Troms

I den røde rundingen var Hvaldimir kl. 03.15 i natt.  Foto: Skjermdump

nyheter

– Man fryktet at den ville gå på grunn dersom den fortsatte videre oppover elva, men Hvaldimir var lite lysten på å snu. Etter mange timers jobbing lyktes det å lokke han tilbake til sjøen ved hjelp av et tau med tomflasker på slep etter en båt, opplyser politiet på Twitter.

I aksjonen for å få han tilbake i sitt rette element bisto både mannskap og båter fra viltnemda, og drone fra Norsk Folkehjelp Midt-Troms.

Politiet kunne også melde om at at det var merkbar nedgang av laks i laksetrappa ved Målselvfossen mens Hvaldimir var i elva.

Altaposten skriver nå at ifølge flere bidragsytere på siden Hvaldimir Beluga whale/hval Hammerfest Norway kan dette umulig være Hvaldimir. De mener hvalen befinner seg mye lengre sør.

Hvaldimir skal angivelig være observert i Tysfjord så sent som i går, onsdag, eventuelt i dag, torsdag. Ifølge en tipser som har tatt kontakt med Altaposten må hvalen i Målselv være en annen hvithval.