Disse skal stå i frontlinja under framtidas kriser

Martine Alise Pedersen (22) og Amalie Seljenes (22) fra Midt-Troms tar for tiden utdanning innenfor helsefag. De er klare og motiverte til å stå i frontlinja i potsensielle kriser som kan ramme samfunnet i framtida.

REKORDMANGE SØKER HELSEFAG: Hver tiende søker til høyere utdanning vil bli sykepleier.  Foto: Heiko Junge / SCANPIX

nyheter

Martine Alise Pedersen (22) fra Senja er akkurat ferdig med første året på sykepleie ved UiT i Tromsø. I sommer jobber hun i hjemmetjenesten, og hun, som mange andre, måtte legge om arbeidshverdagen da korona brøt ut.

– Jeg var i praksis da Norge stengte ned, og jeg kjente virkelig på det når jeg jobbet med gamle mennesker og ikke kunne være med venner og familie. Jeg ville heller ikke være med noen andre i tilfelle jeg dro med smitte til de gamle, sier hun.