Segla Parkering AS innkasserer parkeringsavgift som skal komme bygda Fjordgård til gode

Parkeringsavgift for over 300.000 kroner så langt i år

Inntektene på parkeringsavgift som turistene må betale i Fjordgård har så langt ført til at Segla Parkering AS har fått inn over 300.000 kroner.

Fornøyd med inntektene fra parkeringen: Leder Magne Richardsen i Segla Parkering sier at inntektene så lang fra perkeringa overstiger langt de forventningene man hadde til dette prosjekteet.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Magne Richardsen som til daglig jobber som overstyrmann på en offshore-båt, er også styreleder for Segla Parkering AS. Han sier seg storfornøyd med at selskapet etter litt over en måned har fått inn over 300.000 kroner i parkeringsavgift fra turister som vil til fjells. De fleste vil ta den timeslange turen opp til Segla, men mange tar også turen opp til Hesten eller Barden — nabofjellene til Hesten.

Segla Parkering AS ble etablert i januar i år — bakgrunnen var den stadig økende turisttilstrømminga, og at man mente det måte vært brukbar butikk å få etablert parkeringsavgift for de som parkerte bilene i Fjordgård. Nå er det parkeringsplasser på fotballplassen, samt ved samfunnshuset lenger opp. Richardsen forteller at det er en gruppe på åtte personer som var med og stiftet selskapet, men til daglig er det tre-fire personer som er med og jobber her.