Amfi tar affære etter at glassrute eksploderte — skal sørge for sikre glass

Mange fikk seg nok en skikkelig støkk da ei glassrute helt oppe i Amfi-bygget plutselig eksploderte. Nå lover senterleder Stig Bergheim at man så raskt som mulig skal ha på plass en løsning for hindre at dette skjer igjen.

HER SMALT DET: Dette vinduet øverst i Amfi-veggen ut mot parkeringsplassen eksploderte plutselig på lørdag. Til alt hell ble ingen skadet da vinduet eksploderte og glassbitene falt ned på fortauet.  Foto: Amund Hansen

nyheter

Senteret hadde fremdeles åpent på lørdag da et av de øverst vindusglassene i bygget ut mot parkeringsplassen eksploderte, og fortauet og gata ble fylt med tusenvis av glassbiter. Til alt hell var det ingen som passerte der glassbitene falt i gata, og ingen ble skadet.

Til Folkebladet opplyste Bjørn Helge Svendsen fra Finnsnes Vaktmesterservice at vinduene i Amfi er produsert i herdet glass. Når disse smeller går de i tusen biter. Han var en av dem flere som ryddet og fjernet glassbitene fra gata etter eksplosjonen på lørdag. Som følge av hendelsen ble denne inngangen til Amfi stengt, og et av kjørefeltene inn til Amfi ble også stengt en periode.