Ulovlig praksis i Forsvarets narkotikagruppe på Bardufoss avslørt: – Bare å beklage, sier politimesteren

Politiets praksis har ført til at en mann ble avvist fra førstegangstjeneste i militæret – til tross for at han hadde plettfri vandel: – Et grovt overtramp, mener mannens advokat.

ÅRELANG ULOVLIG POLITIPRAKSIS: Spesialenheten for politisaker avdekket nylig at Troms politidistrikt lovstridig har utlevert personopplysninger til Forsvaret i forbindelse vandelskontroll av kandidater til førstegangstjenesten. Praksisen har foregått i årevis: – Bare å beklage, sier fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

I årevis og uten lovhjemmel har politiets fagledere i Forsvarets narkotikagruppe på Bardufoss utlevert opplysninger fra etterretningsregisteret «Indicia» til Forsvaret. Det viser dokumenter fra Spesialenheten for politisaker som iTromsø har fått innsyn i.

– Det er bare å beklage at vi har hatt denne praksisen, forteller fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt.