Anna Rogde har gått på grunn

Verdens eldste seilende skonnert har gått på grunn ved Steigen.
nyheter

Skonnerten gikk på grunn 20 nautiske mil sørvest for Nordskot i Steigen kommune. Den var da på vei til Bodø for å plukke opp veteransoldater fra veteranforbundet SIOPS. I det den gikk på grunn bestod mannskapet av fem personer.

– Alt er heldigvis bra med mannskapet. Det vi vet nå er at Anna Rogde ikke har tatt inn noe vann, men vi vet ikke mer om tilstandet til skroget. Vi håper på å få bedre oversikt når vi drar skuta til land når det blir flo rundt 23-tiden, sier Katie Payne, avdelingsleder ved Sør-Troms museum.

PÅ GRUNN: Kartet viser hvor Anna Rogde har gått på grunn.  Foto: Marine Traffic

Det var i 15-tiden at Hovedredningssentralen fikk inn en melding om hendelsen. De sendte da ut én redningsskjøyte fra Svolvær, og én fra Bodø.

– Vi har to redningsskøyter som har ankommet skuta og som er ved siden av den nå, og som ser på mulighetene for å redde den. Det er gode forhold og fint vær, og slikt sett ingenting som tyder på noe dramatikk. Det er også båter i nærheten i tilfelle det skulle skje noe. Redningsaksjonen ser slikt sett ikke ut til å bli problematisk, sier Håkon Kjølmoen, vakthavende redningsleder ved HRS.

I tillegg til redningsskøytene er det en oppdrettsbåt og en fiskebåt som er behjelpelig. Sør-Troms museum har også et kriseteam på Trondenes som bistår både HRS og mannskapet.