Har aldri bedt om lønnsøkning: – Det er ikke lønna som motiverer meg

Rådmannen i Lavangen har gjennom 18 år aldri bedt om lønnsøkning. Opplysningen om denne beskjedenheten kom fram under siste kommunestyremøte i Lavangen. Hans kolleger i Midt-Troms ser ut til å være mer moderate enn gjennomsnittet i landet.
nyheter

– Rådmann Erling Hanssen har aldri i sin tid bedt om lønnsøkning, han har blitt tvunget på den av politikerne. Stemmer ikke det, Erling, sier ordfører Hege Myrseth Rollmoen i Lavangen fra talerstolen i siste kommunestyremøte.

Deretter nikker han beskjedent, samtykkende. Det resulterte også i at han for et års tid siden lå over 100.000 under sine kolleger i distriktet i sammenlignbare kommuner før han gikk opp til dagens nivå. I dag har han lavest lønn av alle rådmenn i Midt-Troms og Senja kommuner. Kommentaren hennes kom under saken om å omgjøre tittelen hans fra rådmann til kommunedirektør i kommunestyret i Lavangen. Det ble vedtatt enstemmig med begrunnelse at det skulle være en kjønnsnøytral tittel.