Endring av kortpriser og regler i Salangselva

Grunnet økte kostnader og drastisk mindre fisk i elva, blir det en økning i kortprisene og færre fisk kan landes. – Prisene har ikke økt på åtte år, sier kortselger og vert på Elvelund Camping, Tor- Arne Cruickshank. I Lavangen er døgnprisen 50 kroner.

SVARER PÅ KRITIKKEN: - Økte kostnader og mindre fisk gjør at vi må sette ned kvoter og økte priser, sier kortselger på Elvelund Camping, Tor- Arne Cruickshanks   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Når fisket i Salangselva starter natt til onsdag vil det bli noen endringer i regelverket etter en drastisk nedgang i fangsten de to siste årene. Allerede har laksefiskerne strømmet til Elvelund Camping, stallet opp vogner og gjort fiskeutstyret klart.

– Elva er noe stor i år og temmelig kald, sier en ihuga fisker som ikke vil stå fram i avisa. Han måler temperaturen i den flomstore elva til åtte grader sist fredag.