Nytt turistkonsept i Sørreisa:

Håper «somling» kan redde årets turistsesong

De aller fleste kjenner til Senja med sine spektakulære fjell og mange turistattraksjoner. Nå vil lokale aktører også sette Sørreisa på kartet med en såkalt «somlevei».

Kanopadling: Dette er ett av de mange tilbudene du kan finne langs Somleveien. Foto: Krogstadtunet. 

nyheter

Lokale aktører i Sørreisa har gått sammen om et felles initiativ kalt «Somleveien». Med dette ønsker de å snu det som så ut til å bli en krisesommer for lokale opplevelsesbedrifter til en felles dugnad for å hjelpe ferierende i kommunen å finne de gode ferieopplevelsene. Tilbudet var opprinnelig tiltenkt utenlandske turister, men det satte naturligvis koronapandemien en stopper for.

– Vi har raskt omstilt hele prosjektet til å bli et tilbud til nordmenn på jakt etter opplevelser i eget land og nærmiljø. Derfor samlet vi alt vi kunnet finne av opplevelser og servicetilbud i en egen nettportal, hvor ferierende enkelt kan finne frem til hva kommunen har å by på, sier daglig leder – og selvutnevnt somlepave – Helge Moe Fredriksen i Somleveien.