Hevder grensa til Sverige er uten kontroll

- Det kommer folk fra Nord-Sverige inn over Bjørnfjell og Kilpis, sier politiet

SNUR TURISTER: - Politiet sier de snur turister fra Sverige eller andre utlendinger på grensen som ikke har lovlig grunn til å oppholde seg i Norge.   Foto: Politiet

nyheter

Årsaken er blant annet en rekke unntak i regelverket. Svenske borgere kan komme til fritidsboliger mot å gå i karantene. I Nord-Sverige har Covid-19 smitten tidvis blitt betegnet som ute av kontroll og smittevernansvarlig lege i Salangen og Lavangen er bekymret.

Innbyggere og smittevernansvarlig lege i Astafjordlegen (Salangen, Lavangen og Ibestad) hevder at svensker kommer over til fritidsboliger i Lavangen og uttrykker bekymring. Det blir påstått at grensen er åpen og uten kontroll av politiet om natta. Nordmenn kan kommer over fra Sverige til fritidsboliger, men skal i utgangspunktet i ti dagers karantene. Nylig åpnet regjeringen grensene mot alle nordiske land med unntak av Sverige. Dermed er turisttrafikken fra andre nordiske land lovlig.